ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣ ΚΕΡΙ

candles-dreams

ΟΝΕΙΡΟΚΡΙΤΗΣ ΚΕΡΙ

Για όσους βλέπουν κεριά στον ύπνο τους

 

Στα όνειρα, το φως του ήλιου αναφέρεται στη ζωή και στη γνώση. Αλλά γενικότερα στη ζωή το προσωπικό φως, όπως της λάμπας και του κεριού, αφορά την προσωπική μας ζωή και τις γνώσεις μας.
oneira

Αν βλέπουμε ένα κερί να καίγεται σημαίνει καλή τύχη κι ελπίδα, που θα έρθουν στη ζωή μας σταδιακά. Είμαστε σε ένα ικανοποιητικό στάδιο στη ζωή μας και μπορεί να αναζητάμε πνευματική ανάταση.
Αν το κερί είναι σβησμένο σημαίνει ότι έχουμε συναισθήματα απόρριψης ή είμαστε απογοητευμένοι. Δεν χρησιμοποιούμε όλες μας τις δυνατότητες.
Αν βλέπουμε ένα κερί να εκρήγνυται σημαίνει ότι παραδίδουμε ένα σημαντικό κομμάτι του εαυτού μας. Αφήνουμε κάτι να φύγει, που ήταν πολύ σημαντικό για εμάς.
Αν δούμε ένα κόκκινο κερί συμβολίζει μια ιδιωτική ή ρομαντική σχέση. Μπορεί να μην δίνουμε μια δίκαιη ευκαιρία στη σχέση αυτή και να την αφήνουμε, πριν μάθουμε περισσότερα για το άλλο άτομο. Από την άλλη μεριά, μπορεί να μη νοιώθουμε τη χημεία ή το πάθος.[/vc_column_text]

Αν η φλόγα του κεριού είναι φωτεινή, σταθερή και ανεβαίνει κάθετα, χωρίς να κάνει καπνό, σημαίνει ότι κι η ζωή μας είναι δυνατή, το πνεύμα μας καθαρό, ξέρουμε τι θέλουμε στη ζωή μας και, για πολλούς, είναι σύμβολο μακροβιότητας.

Αντίθετα, αν η φλόγα του κεριού τρεμουλιάζει, καίει με δυσκολία κι αρκετό καπνό, μπορεί να αποκαλύπτει μια επισφαλή υγεία, καθώς κι ότι οι ιδέες μας είναι ασταθείς και εύθραυστες. Αν η φλόγα σβήσει σημαίνει ότι φτάσαμε στο όριο των φυσικών και ψυχικών μας ικανοτήτων, κι αν θέλουμε να διατηρήσουμε την υγεία μας πρέπει να ξεκουραστούμε και ίσως να ακολουθήσουμε κάποια θεραπεία ανανέωσης.
Άλλες φορές, το κερί αναφέρεται στην πνευματική μας ζωή. Επίσης, αν στο όνειρο ανάψουμε ένα κερί για να δούμε ένα σκοτεινό μέρος, μας μιλά για ένα πιθανό ταξίδι εσωτερικό, για μια πνευματική εξερεύνηση, που θα αποκτήσουμε με αποφασιστικότητα και καλή προετοιμασία, αν το κερί καίει καλά και βγάζει καλό φως ή με φόβο, αν το κερί καίει με δυσκολία, όπου σ’ αυτήν την περίπτωση, το όνειρο μας συμβουλεύει να αφήσουμε για αργότερα την εμπειρία αυτή αφού δεν είμαστε κατάλληλα προετοιμασμένοι.

Tags: