ΑΡΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΧΡΩΜΑΤΑ

Χρωματα και μυρωδιες

Το χρώμα στη ζωή μας

Tα χρώματα επηρεάζουν την ψυχολογία του ανθρώπου και κατ’ επέκταση τη φυσική του κατάσταση. Ουσιαστικά δεν είναι το σώμα που «ζητά» τα χρώματα, αλλά ο νους. Οι γιατροί όπως και οι ψυχολόγοι συμφωνούν πως οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία και τον νου ενός ανθρώπου, μπορεί να επηρεάσει και τη φυσική του κατάσταση. Γι’ αυτό διαλέξτε κεριά με χρώμα ή χρώματα και αφήστε τις επιλογές σας να μιλήσουν για σας.

 

 

KOKKINO: Είναι το χρώμα της δύναμης, της υγείας και της ζωτικότητας, της δράσης και της έξαρσης, με τη θετική αλλά και την αρνητική έννοια. Είναι το χρώμα που κεντρίζει και ευνοεί το σεξ. Ο έρωτας είναι κόκκινος.

 

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Επιδρά ήπια, ανανεωτικά, δυναμικά, θετικά και χαρούμενα σε κάθε σχέση και από κάθε άποψη. Το χρώμα αυτό εμπνέει και διεγείρει. Το λατρεύουν και οι μοναχοί στο Θιβέτ.

 

ΧΡΥΣΟ-ΤΟΠΑΖΙ: Είναι το χρώμα της ισορροπημένης δύναμης και της συγκεντρωμένης ποσότητας ενέργειας και αφθονίας. Είναι το χρώμα του ήλιου.

 

 

ΚΙΤΡΙΝΟ: Προσφέρει μια ήπια ζεστασιά και έχει εξισορροπητικό χαρακτήρα, παρόλο που είναι ένα έντονο χρώμα. Το κίτρινο βοηθά στη μελέτη και, πέραν όλων των άλλων, ενεργοποιεί το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου και φέρνει φως στη ζωή.

 

ΛΕΜΟΝΙ: Έχει τις ίδιες ιδιότητες με το κίτρινο, αλλά χάρη στην καθαρότητά του ενεργοποιεί την πνευματικότητα του ανθρώπου.

 

ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΝΟΙΧΤΟ: Μπορεί να ωθήσει τις δυνατότητες που έχει ο άνθρωπος να καρποφορήσουν. Το ανοιχτό πράσινο συμβολίζει την ανανέωση της άνοιξης. Κάθε φυτό έχει αυτό το χρώμα.

 

ΠΡΑΣΙΝΟ: Είναι το χρώμα της ισορροπίας, το χρώμα ανάμεσα στο κίτρινο και το μπλε. Το πράσινο υποστηρίζει το νευρικό σύστημα και έχει ένα εξισορροπητικό αποτέλεσμα. Μας ηρεμεί, βοηθώντας τη λειτουργία της καρδιάς.

 

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙ: Είναι ένα μεικτό χρώμα. Το τριανταφυλλί θεωρείται το χρώμα της αγάπης και μπορεί να έχει ευνοϊκή επίδραση στη λειτουργία της καρδιάς.

 

ΓΑΛΑΖΙΟ: Είναι το χρώμα της επικοινωνίας. Ωφελεί στην επούλωση τραυματικών εμπειριών και στην επίλυση προβλημάτων, όπως άσθμα, φόβος και έλλειψη εμπιστοσύνης.

 

ΜΠΛΕ: Είναι ένα θεραπευτικό χρώμα, με μεγάλες δυνατότητες. Ηρεμεί και παράλληλα βοηθά στο διαλογισμό. Το μπλε της θάλασσας.

 

ΛΙΛΑ: Αναδεικνύει τις κρυμμένες προοπτικές και τις ενεργοποιεί πολύ ήρεμα.

 

ΜΑΤΖΕΝΤΑ: Ένα μεταβατικό χρώμα. Συνδέει το κόκκινο και το βιολετί. Δρα ανάμεσα σε πολώσεις και υποστηρίζει μεταβατικά στάδια.

 

ΒΙΟΛΕΤΙ: Δρα κυρίως στο πνευματικό και το νοητικό πεδίο, συμβολίζοντας τη μετάβαση από την υλική σφαίρα σε ανώτερα πνευματικά πεδία.

 

ΟΠΑΛ: Έχει να κάνει με την αντίληψη των δομών, που κινούνται από τα αόρατα στα ορατά πεδία. Το οπάλ βοηθά στην υλοποίηση των ιδεών.

 

ΔΙΑΦΑΝΟ: Σχετίζεται με την καθαρότητα και τη μεταβίβαση των πληροφοριών.

Χιλιάδες αποχρώσεις και όσες ακόμα μπορείτε να φανταστείτε μπορούν να γίνουν κεριά... Φέρτε μας ένα κομμάτι χαρτί ή ύφασμα, ένα αντικείμενο, οτιδήποτε στο χρώμα που σας αρέσει και όμορφα κεριά στο ίδιο χρώμα θα στολίζουν σε λίγες μέρες το χώρο σας

Περί αρωμάτων

Mερικές μυρωδιές έχουν τη δύναμη να μας ηρεμούν, άλλες πάλι να μας διεγείρουν. Υπάρχουν αρώματα που μας κάνουν να σκεφτούμε κάτι, που μας ταξιδεύουν στο παρελθόν, στα παιδικά μας χρόνια για παράδειγμα, και που συνδέονται με ευτυχισμένες αναμνήσεις. Χαλαρώνουμε, ξεχνάμε το στρες και τα προβλήματα όταν τις νιώθουμε.

 

 

Ας νιώσουμε μερικές μυρωδιές:

 

ΓΙΑΣΕΜΙ: Καταπραϋντικό και αφροδισιακό με αντιστρές ιδιότητες, μπορεί να εξυψώσει το πεσμένο ηθικό και να καταπολεμήσει την κατάθλιψη.

 

ΕΥΚΑΛΥΠΤΟΣ: Τονωτικό και αναζωογονητικό, καθαρίζει και διεγείρει το μυαλό και βοηθά στην αντιμετώπιση της υπνηλίας.

 

ΛΕΒΑΝΤΑ: Ένα βότανο που εθεωρείτο ιερό για τους αρχαίους Έλληνες και ο βασιλιάς των αρωμάτων. Βοηθά στην ισορροπία του οργανισμού, χαρίζοντας αρμονία στο σώμα και στο μυαλό.

 

ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ: Αντισηπτικό, καταπραϋντικό, κατασταλτικό, χαλαρωτικό, φέρνει ήρεμο και ευχάριστο ύπνο και βοηθά τους ανθρώπους να έρθουν σε επαφή με το παιδί μέσα τους. Φέρνει καλή τύχη, ευημερία και αφθονία.

 

ΝΕΡΟΛΙ: Αντικαταθλιπτικό, αφροδισιακό, καταπραϋντικό, η καλύτερη ίσως επιλογή για τη θεραπεία άγχους και ψυχολογικών προβλημάτων, για κρίσεις πανικού και υστερίας, ηρεμιστικό, φέρνει αισιοδοξία. Διευκολύνει την πνευματική θεραπεία και το διαλογισμό,ιδανικό για εξαγνισμό σώματος και πνεύματος, ενισχύει τη σεξουαλική έλξη.

 

ΠΑΤΣΟΥΛΙ: Αντικαταθλιπτικό, αφροδισιακό, ελαφρώς υπνωτικό, για μείωση του στρες και του άγχους. Προσελκύει τον έρωτα και το χρήμα, ενισχύει τη γονιμότητα, βοηθά στην απόκτηση βαθιάς γνώσης.

 

ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ: Κατά της επιθετικότητας και της ανησυχίας, φέρνει ισορροπία, χαλαρωτικό, ενθαρρυντικό, ενισχύει τη συγκέντρωση, τη δημιουργικότητα και την αυτοπεποίθηση, αντικαταθλιπτικό, κατά της έντασης και του στρες. Φέρνει ευημερία.

 

ΠΕΥΚΟ: Ανακουφίζει τη χρόνια κόπωση και τη νευρική εξάντληση, ενισχύει την ανακτικότητα και τη διάθεση συγχώρεσης. Ελκύει το χρήμα και δυναμώνει τη γονιμότητα.

 

ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ: Kατά της συναισθηματικής ψυχρότητας, ισχυρό προστατευτικό, δίνει κουράγιο.

 

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Ισχυρό αντικαταθλιπτικό, ανακουφίζει από το άγχος και την αϋπνία, φτιάχνει τη διάθεση, φέρνει αισιοδοξία, μειώνει τις φοβίες. Ελκύει τύχη, ηρεμία και χρήματα, φέρνει θετικές απαντήσεις σε προτάσεις.

 

ΣΑΝΤΑΛΟΞΥΛΟ: Ηρεμιστικό και χαλαρωτικό. Ωφέλιμο για την αντιμετώπιση του άγχους, της έντασης και της κατάθλιψης. Χρήσιμο για να διώχνουμε δυσάρεστες αναμνήσεις. Ανεκτίμητο στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

 

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ: Αντικαταθλιπτικό, αφροδισιακό, απομακρύνει το άγχος και το στρες, παρηγορεί σε θέματα καρδιάς, ελκύει την αγάπη και την τύχη, ενισχύει τη γονιμότητα και ιδανικό για την ευλογία του σπιτιού.

 

ΥLANG-YLANG: Είναι ένα ηρεμιστικό και κατευναστικό άρωμα, το οποίο αποπνέει βαθιά αίσθηση ευεξίας, την ίδια στιγμή που τονώνει με μοναδική ικανότητα το σώμα.
Η γκάμα των αρωμάτων είναι τεράστια. Μπορούμε να έχουμε στη διάθεσή μας χιλιάδες μυρωδιές για να φτιάξουμε κεριά. Ελάτε να τα διαλέξουμε και να γεμίσουμε το χώρο σας με αρώματα και χρώματα.