Συχνές ερωτήσεις – FAQ

Συχνές ερωτήσεις – FAQ2018-11-19T20:44:44+02:00

Οι απαντήσεις στις ερωτήσεις σας για την κατασκευή και την ορθή χρήση των κεριών βρίσκονται εδώ: κανόνες ασφαλείας, σωστή καύση και περιποίηση των κεριών σας, πώς καθαρίζουμε τα έπιπλα και τα ρούχα μας από σταγόνες κεριού, πώς επιλέγουμε κεριά βάσει των αρωμάτων και της απόδοσης τους, πυραμίδες αρωμάτων, ποιότητα υλικών, όλες οι απορίες βρίσκουν την απάντηση τους. Κι αν δε λυθούν όλες, μη διστάσετε, επικοινωνήσετε μαζί μας!

Πώς ξέρουμε ότι το κερί μας καίει ομοιόμορφα;2018-07-10T18:11:30+03:00

Tοποθετήστε το κερί πάνω σε μία ίσια και σταθερή επιφάνεια, ότι είναι εντελώς ίσο και μακριά από ρεύματα αέρα. Απομακρύνετε τα υπόλοιπα του φυτιλιού ή των σπίρτων από το δοχείο του κεριού επειδή αυτά τα κατάλοιπα μπορούν να αλλοιώσουν την καύση και να δημιουργήσουν. Αν χρειάζεται, ξανακεντράρετε το φυτίλι. Αν το κερί σας έχει πολλά φυτίλια, να τα ανάβετε όλα ώστε το καίγεται όλη η επιφάνεια του κεριού.

Πώς ξέρουμε ότι το κερί δε θα βγάλει μαύρο καπνό;2018-07-01T00:45:16+03:00

Aποφεύγετε να τοποθετείτε τα κεριά σε ρεύματα αέρα. Αν επομένως φυσάει, καλύτερα να κλείσετε το παράθυρο. ‘Οταν το φυτίλι είναι πολύ μεγάλο, παράγει και μεγάλη φλόγα και κατά συνέπεια μαύρο καπνό. Γι’ αυτό πριν από κάθε χρήση, ελέγξτε το μήκος του φυτιλιού το οποίο δεν πρέπει να ξεπερνά το 1 εκατοστό. Αν χρειάζεται, κόψτε το.

Ιδανικά, πόση ώρα ένα κερί μπορεί να μένει αναμμένο;2018-07-01T00:45:44+03:00

Tα κεριά μας είναι διαφόρων διαστάσεων, σχημάτων και συνθέσεων. Ο γενικός κανόνας είναι να αφήνουμε αναμμένο ένα κερί τόσο ώστε να γίνει υγρή όλη η επιφάνεια του επειδή έτσι αποφεύγεται η δημιουργία λακούβας στο κέντρο του κεριού καθώς και το να μένει κερί στα τοιχώματα των δοχείων. Ιδανικά ένα κερί πρέπει να μένει αναμμένο το πολύ 4 ώρες.

Ποια απόσταση πρέπει να υπάρχει ανάμεσα σε δύο αναμμένα κεριά;2018-07-10T00:04:12+03:00

Mπορείτε να ανάψετε πολλά κεριά για να διακοσμήσετε το τραπέζι σας. Στην περίπτωση αυτή, τοποθετήστε τα κηροπήγια σας ή τα κλασσικά κεριά σας σε απόσταση τουλάχιστον 5 εκατοστών. Αν τοποθετηθούν πολύ κοντά το ένα κερί στο άλλο, υπάρχει ο κίνδυνος να ζεσταθούν πολύ και η φλόγα του ενός να λιώσει το πλαϊνό του γεμίζοντας το τραπέζι λιωμένο κερί.

Ποιες προφυλάξεις θα πρέπει να παίρνει κανείς;2018-07-01T11:29:34+03:00

Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τα σύμβολα ασφαλείας που υπάρχουν πάνω στην συσκευασία των κεριών σας όπως:

 • Τα αναμμένα κεριά πρέπει να βρίσκονται μακριά από παιδιά και κατοικίδια

 • Μην αφήνετε ποτέ τα κεριά σας χωρίς επίβλεψη, σβήνετε πάντα τα κεριά πριν βγείτε από το δωμάτιο ή πριν πάτε για ύπνο

 • Απομακρύνετε τα αναμμένα κεριά σας από εύφλεκτα αντικείμενα

 • Μην τοποθετείτε ποτέ τα αναμμένα κεριά σας σε μία ραφιέρα

 • Κρατήστε τα κεριά σας μακριά από ρεύματα αέρα για την αποφυγή πυρκαγιών

 • Τοποθετήστε τα κεριά σας πάντα πάνω σε μία βάση , ένα φανάρι ή ένα κηροπήγιο

Τα αρωματικά κεριά μπορούν να εξαλείψουν την μυρωδιά του τσιγάρου;2018-07-10T00:15:05+03:00
ANTI-TABAC

Για να αντιμετωπίσετε την μυρωδιά του τσιγάρου, δεν χρειάζεται να αγοράσετε ειδικά κεριά κατά του τσιγάρου (anti-tabac / anti-tobacco) διότι όλα μας τα αρωματικά κεριά μπορούν να καλύψουν τις μυρωδιές. Προτιμήστε όμως κεριά με άρωμα λουλουδιών ή θάλασσας για να γεμίσει ο χώρος σας φρεσκάδα και αίσθηση καθαριότητας.

Γιατί δεν μπορούμε να κάψουμε εντελώς ένα κερί;2018-07-10T00:14:37+03:00

Πρέπει να σβήνετε το κερί όταν έχει απομείνει ένα εκατοστό υγρού στο πάτο του δοχείου για να μην υπερθερμανθεί και προκαλέσει ζημιά στο τραπέζι πάνω στο οποίο είναι ακουμπισμένο.

Πώς διατηρούμε σε καλή κατάσταση τα κεριά μας;2018-07-10T01:16:42+03:00
ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΚΕΡΙΩΝ

Aποφύγετε την έκθεση τους στο δυνατό φως, φυσικό ή τεχνητό, για να διατηρηθεί ζωηρό το αρχικό τους χρώμα. Τα κεριά είναι επίσης ευαίσθητα στις μεγάλες διακυμάνσεις της θερμοκρασίας. Μην τοποθετείτε τα κεριά σας κοντά σε μία πηγή ζέστης. Το ιδανικό είναι να διατηρείτε τα κεριά σας σε ένα δωμάτιο δροσερό, προστατευμένα από το φως.

Πώς αφαιρούμε την σκόνη και καθαρίζουμε τα κεριά μας;2018-07-10T18:39:09+03:00

Kαθαρίστε τα λευκά κεριά σας που έχουν κιτρινίσει μ'ένα μαλακό πανί βουτηγμένο στο οινόπνευμα. Όσον αφορά στα χρωματιστά κεριά λίγο νερό με σαπούνι πιάτων αρκεί (προσοχή όμως να μη βραχεί το φυτίλι). Για να αφαιρέσετε απλά την σκόνη ή τις δαχτυλιές, ένα μαλακό πανί και λίγο απαλό τρίψιμο θα τους ξαναδώσει την χαμένη λάμψη τους.

Πώς αφαιρούμε το υπόλοιπο κερί από τo δοχείο;2018-07-10T18:46:53+03:00

Aν δεν επιλέξετε να μας επιστρέψετε το άδειο δοχείο με τα υπολείμματα του κεριού για να το καθαρίσουμε, γυαλίσουμε και ξαναγεμίσουμε με κερί, μπορείτε να το ξαναχρησιμοποιήσετε με διάφορους τρόπους: σαν μολυβοδοχείο, θήκη για τις οδοντόβουρτσες ή βάζο για λουλούδια (όχι όμως για τρόφιμα). Για να το καθαρίσετε, γεμίστε το δοχείο με ζεστό νερό και περιμένετε μέχρι τα υπολείμματα του κεριού ανέβουν και πήξουν στο χείλος του ποτηριού. Aφαιρέστε τα καθώς και το υπόλοιπο φυτίλι και στη συνέχεια σαπουνίστε κανονικά με υγρό πιάτων ή βάλτο στο πλυντήριο πιάτων.

Πώς αφαιρούμε το κερί από ένα τραπεζομάντηλο ή από την επιφάνεια του τραπεζιού;2018-07-10T18:27:50+03:00

Για να καθαρίσετε ένα λερωμένο τραπεζομάντηλο από κερί ή το τραπέζι σας, θα χρειαστείτε ένα απορροφητικό χαρτί κουζίνας ή ένα φύλλο εφημερίδας ή ένα κομμάτι χάρτινη σακούλα μαναβικής. Απλώστε το πάνω στις σταγόνες του κεριού και περάστε από πάνω το σίδερο σε χλιαρή θερμοκρασία. Το κερί θα λιώσει και θα απορροφηθεί από το χαρτί. Όσον αφορά στα υφάσματα, για να εξαφανίσετε την λαδιά, ρίξτε πάνω στον λεκέ βενζίνη καθαρισμού και ταλκ και στη συνέχεια πλύνετε όπως συνήθως.

Τι είναι μια οσφρητική οικογένεια;2018-07-10T20:33:39+03:00

Mια οσφρητική οικογένεια είναι ένα σύστημα κατηγοριοποίησης των αρωμάτων σύμφωνα με το κύριο οσφρητικό χαρακτηριστικό τους. Υπάρχουν επτά μεγάλες οσφρητικές οικογένειες. Διαλέξτε από την γκάμα μας, κεριά με αρώματα:

 • Floral όταν κυριαρχούν νότες λουλουδιών
 • Chypré (Chypre) μια οικογένεια που γεννήθηκε μετά τη δημιουργία του αρώματος Chypre από τον François Coty το 1917 με κύρια στοιχεία: περγαμόντο, τριαντάφυλλο, βρύο βελανιδιάς, πατσουλί & λάβδανο

 • Fougère (Fern=φτέρη), με βάση λεβάντα, γεράνιο, βετιβέρ, και βρύο βελανιδιάς, μια οικογένεια στην οποία εντάσσονται πολλά αντρικά αρώματα

 • Cuir (Leather), εξίσου αγαπημένη οικογένεια των αντρικών αρωμάτων όπου κυριαρχούν μυρωδιές από μέλι, καπνό και ξύλο

 • Boisé (Woody), o θρίαμβος του σάνταλου και του κέδρου

 • Οriental, με κύρια στοιχεία τη βανίλια και τα έλαια από ρητίνες

 • Ηespéridé (Citrus) με τη φρεσκάδα των εσπεριδοειδών, το κύριο συστατικό των eaux de cologne

Σύμφωνα με την ταξινόμηση της Société Française des Parfumeurs

Τι είναι μια οσφρητική πυραμίδα;2018-07-10T20:33:03+03:00
ΝΟΤΕΣ ΑΡΩΜΑΤΟΣ

Mια οσφρητική πυραμίδα καταγράφει την δομή ενός αρώματος. Οι νότες κορυφής, καρδιάς και οι χαμηλές νότες περιγράφουν τα αρώματα που αναδύονται όσο το κερί καίει από την αρχή και μέχρι να το σβήσουμε και το στη συνέχεια αφήνει μέσα στον χώρο.

Οι νότες κορυφής (notes de tête) είναι και οι πλέον πτητικές της σύνθεσης, οι πρώτες που οσμιζόμαστε και οι πρώτες που “εξατμίζονται”. Οι κορυφαίες νότες δίνουν την πρώτη εντύπωση και οδηγούν στην “καρδιά” του αρώματος .

Οι μεσαίες νότες ή νότες της “καρδιάς” (notes de cœur) δεν είναι παρά η…καρδιά του αρώματος. Δεν είναι τόσο πτητικές όσο οι κορυφαίες, άρα διαρκούν περισσότερο. Είναι αυτές που δίνουν πληρότητα και χαρακτήρα στο άρωμα.

Οι χαμηλές νότες (notes de fond) έχουν διπλή λειτουργία. Κατ’αρχήν είναι τα λιγότερα πτητικά στοιχεία του αρώματος γι’αυτό το λόγο αναδύονται και πιο αργά, το άρωμά τους διαρκεί περισσότερο γι’αυτό και χρειάζεται προσοχή στην επιλογή τους. Από την άλλη μεριά οι χαμηλές νότες παίζουν το ρόλο του “στερεωτικού” (fixative) της αρωματικής σύνθεσης καθυστερώντας την αποδυνάμωση του αρώματος.

Από πού προέρχονται τα αρώματα των κεριών;2018-11-15T17:42:33+02:00
ΤΙ ΑΡΩΜΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΕΡΙΑ

Tα κεριά μας αρωματίζονται με τεχνητά αρώματα κατάλληλα για κεριά μεγάλων οίκων αρωματοποιίας από την Αγγλία και την Γαλλία. Με σύνθεση λιποδιαλυτή για να μπορούν να ομογενοποιούνται με τις πρώτες ύλες, τα αρώματα που χρησιμοποιούμε είναι απολύτως ασφαλή για την υγεία.

Αιθέρια έλαια στα κεριά δε χρησιμοποιούνται: οι υψηλές θερμοκρασίες στις οποίες λιώνουν τα υλικά πριν χυτευτούν, “καίνε” το αιθέριο έλαιο και το εξαφανίζουν. Ακόμα και τα κεριά σόγιας ή φοινικέλαιου, δεν μπορούν να αρωματιστούν με αιθέρια έλαια παρά μόνο με συμβατικά αρώματα με υψηλή συγκέντρωση φυσικού αρώματος στη σύνθεση τους.

What is included with my purchase of Avada?2016-02-28T00:29:55+02:00

Nunc euismod lobortis massa, id sollicitudin augue auctor vel. Integer ornare sollicitudin turpis vitae vestibulum. Curabitur faucibus ullamcorper lorem sed egestas. Pellentesque laoreet auctor eros, et consectetur eros auctor eget. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Vestibulum tortor nisi, egestas eget molestie tincidunt, tempus sed justo. Vestibulum ultricies auctor varius. Fusce consequat tincidunt dui, ac adipiscing turpis adipiscing pulvinar. Aliquam erat volutpat. Vivamus eleifend rhoncus nulla in laoreet.

Are there any recurring fees?2016-02-28T00:31:42+02:00

Nullam feugiat eleifend felis eu aliquam. Etiam bibendum, ante nec efficitur lacinia, lectus eros laoreet lectus, sit amet ultricies magna mi vel felis. Quisque ut varius arcu. Praesent efficitur, nisi at imperdiet luctus, tellus dui dignissim purus, et aliquam diam metus ac velit. Mauris aliquet rutrum mauris, ac tempus arcu eleifend sit amet. Integer at lacinia turpis. Morbi vehicula justo at velit facilisis, ac dictum quam sodales. In hac habitasse platea dictumst.

Nunc finibus, magna sed laoreet malesuada, risus libero iaculis tellus, ac consequat enim nunc sed metus. Cras a condimentum elit, vel convallis tellus. Sed mauris mi, sollicitudin eu tellus ut, efficitur scelerisque justo. Fusce id nibh ut sapien egestas consectetur sed nec arcu. Aliquam et orci nec nulla pellentesque varius. Sed mi mauris, ultricies eu pharetra eget, tincidunt eu enim. Pellentesque convallis dolor nisl.

Where can I get support?2016-02-28T17:57:11+02:00

Fusce porta augue quis erat dignissim, id laoreet sapien pulvinar. Nullam blandit nisi ac nulla tempus, ultrices condimentum elit ultrices. Donec semper accumsan ligula, ut rutrum purus ultrices id. Aenean eleifend velit at nibh consectetur pretium. Vestibulum at justo quis ex venenatis aliquet. Ut porta, nunc sed venenatis maximus, lectus magna maximus dui, vel lobortis dui odio at ipsum. Curabitur nisl nisl, consequat in fermentum vitae, semper et dolor. Mauris cursus scelerisque dui et molestie. Vivamus sapien ex, aliquam sit amet libero non, auctor gravida nibh.

Are the prebuilt websites fully customizable?2016-02-28T17:59:02+02:00

Mauris finibus eros eu orci iaculis laoreet. In accumsan nulla ut sagittis tristique. Morbi a sollicitudin dui, quis tincidunt purus. Pellentesque eu lacinia lacus. Vestibulum tincidunt erat ac massa gravida accumsan. Suspendisse finibus commodo arcu, sed dapibus enim tincidunt in. Suspendisse pretium mollis ex, ut auctor neque pellentesque a. Morbi vel cursus odio, at interdum lorem. Pellentesque vitae eros sapien.

Go to Top