ΤΟ ΚΕΡΙ ΣΤΟ FENG SHUI

Ενεργεια του πυρος

«Ζωή είναι να μάθουμε να χορεύουμε με την ενέργεια του σύμπαντος και το FENG SHUI είναι τα βήματα αυτού του χορού».
Τσου Λι

Oι λέξεις FENG SHUI σημαίνουν Αέρας και Νερό και πρόκειται για την πλήρη εναρμόνιση και βαθιά επαφή του ανθρώπου με τη φυσική τάξη και θέση των αντικειμένων, έτσι ώστε η ενέργεια που τον περιβάλλει να λειτουργεί θετικά γι’ αυτόν και όχι εναντίον του.

 

Οι Κινέζοι, αιώνες πριν, παρατήρησαν ότι μερικοί περιβάλλοντες χώροι (εσωτερικοί ή εξωτερικοί) είναι καλύτεροι από άλλους, και εδώ και πολλά χρόνια έχουν χρησιμοποιήσει το FENG SHUI για να βελτιώσουν την ποιότητα της ζωής τους.

 

Η τέχνη του FENG SHUI στοχεύει στην αρμονία μέσα από τη σωστή διαμόρφωση του χώρου μας ως οίκημα, αλλά και στη σωστή τοποθέτηση διαφόρων αντικειμένων εντός αυτού, ώστε να έλκουμε όσο το δυνατόν περισσότερη θετική ενέργεια, που θα φέρει καλοτυχία σε όλους τους τομείς της ζωής μας.

Η σωστή τοποθέτηση των κεριών σύμφωνα με το FENG SHUI

 

• Τοποθετείτε κεριά στα σημεία του σπιτιού όπου σας αρέσει να κάθεστε και να ηρεμείτε ή να συζητάτε. Έχουν καθοριστική θετική επίδραση.

 

• Για να δημιουργήσετε ένα καλό υπνοδωμάτιο, που να υποστηρίζει την αρμονική ροή του έρωτα και της αγάπης και ταυτόχρονα της ηρεμίας και της χαλάρωσης, χρησιμοποιείτε χαμηλό φωτισμό με κεριά καθαρά, χωρίς τοξίνες, τα οποία σβήνετε όταν λείπετε από το υπνοδωμάτιο ή όταν κοιμάστε. Δύο κεριά στο πλάι του κρεβατιού είναι αρκετά για να αναδείξουν με τη λάμψη τους την αισθησιακή απόχρωση του δέρματος.

 

• Στο τραπέζι, ανάψτε κεριά! Τα κεριά δίνουν την αίσθηση της συντροφικότητας και φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους. Οποτεδήποτε ανάβετε ένα κερί, στην ουσία δημιουργείτε μια φωτεινή εστία που θα συγκεντρώσει τους καλεσμένους σας «γύρω» της (έστω και νοερά), φέρνοντάς τους έτσι πιο κοντά και μεταξύ τους. Πάντως, πρέπει να προσέξετε να μην είναι ιδιαίτερα ψηλά, έτσι ώστε να μην εμποδίσουν την οπτική επαφή ανάμεσα στους ανθρώπους που δειπνούν.

 

• Στη βεράντα ή τον κήπο, χρησιμοποιήστε μετά τη δύση του ηλίου κεριά για ατμοσφαιρικό σκηνικό. Η ζεστή λάμψη των κεριών πάντα προσθέτει στην ατμόσφαιρα του κήπου σας και δίνει περισσότερη yang ενέργεια.