ΚΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΖΩΔΙΟ ΣΑΣ

Στον αστερισμο των κεριων

 

Τα αρώματα και τα χρώματα στα ζώδια

ΚΡΙΟΣ

01 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου

ΑΡΩΜΑ

Πατσουλί, πιπερόριζα, κανέλα, σανταλόξυλο, κόκκινο τριαντάφυλλο, κόκκινο γαρίφαλο, άρωμα μουστάρδας ή αλόης, πικάντικα μπαχαρικά. Ενισχύουν την αυτοεπιβεβαίωσή του, τον προσωπικό του δυναμισμό, τον παρορμητισμό του, τις βασικές αρχές της έκφρασης και ταυτότητάς του.

ΧΡΩΜΑ

Το κόκκινο είναι το χρώμα του Κριού και συνδέεται συχνά με τη δράση, τη δύναμη και το αγωνιστικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τους Κριούς. Ταιριάζει στον αυθορμητισμό του Κριού και στην αγάπη του για ελευθερία και ανεξαρτησία. Το κόκκινο χρώμα περνά στους άλλους το μήνυμα πως έχουν να κάνουν με μία προσωπικότητα που έχει να δώσει πολλά.
Επίσης το λευκό ταιριάζει στον Κριό, αποπνέοντας την αισιοδοξία τη χαλαρότητα και τον αυθορμητισμό του και την ανάγκη του να ανακαλύπτει το άγνωστο κάνοντας το γρήγορα γνωστό.
Ο Κριός όταν ντύνεται με χρωματικούς συνδυασμούς σε τόνους του απαλού κόκκινου δίνει ξεκάθαρα το στίγμα του στους άλλους και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα τους κάνει να ακούσουν ό,τι έχει να τους πει.

ΤΑΥΡΟΣ

01 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου

ΑΡΩΜΑ

Μόσχος, σανταλόξυλο, μήλο, αχλάδι, κισσός, λευκό τριαντάφυλλο, γήινα κι απαλά αρώματα, αγριολούλουδα. Ενισχύουν την ήπια φύση του, χαλαρώνουν, δημιουργούν αισθησιακή διάθεση. Και μπορεί να βοηθήσουν να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα κατάλληλη για δείπνο, απόλαυση, μασάζ, ειδύλλιο και έρωτα, διασκέδαση, μουσική ή χαλάρωση.

ΧΡΩΜΑ

Οι καφετιοί και άλλοι γήινοι τόνοι είναι τα χρώματα του Ταύρου και ανταποκρίνονται στη γήινη, ήρεμη και σταθερή φύση του. Η μεγάλη δύναμη του Ταύρου που έγκειται στη σταθερότητα και την επιμονή του, μπορεί να συγκριθεί με τη μεγάλη υπομονή που απαιτείται για την καλλιέργεια της γης, που αποδίδει όμως καρπούς.
Στην ήρεμη ιδιοσυγκρασία του Ταύρου, που έχει ανάγκη από ασφάλεια και εξασφάλιση, ταιριάζει και το μπλε χρώμα που συμβολίζει τη γλυκύτητα και την τρυφερότητα και αντιπροσωπεύει για τον Ταύρο την αγάπη του για την παράδοση.
Για το ντύσιμο του, ο Ταύρος καλό θα ήταν να επιλέξει σκούρες και ανοιχτές αποχρώσεις του μπλε και του πράσινου, κάτι που θα τον κάνει να αισθανθεί πιο άνετα με τους γύρω του και, γιατί όχι, να καταφέρει να εκδηλώσει μια πιο κοινωνική συμπεριφορά.

ΔΙΔΥΜΟΙ

01 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου

ΑΡΩΜΑ

Αγιόκλημα, λεμόνι, κιτρολέμονο, γιασεμί. Επίσης, αρώματα από βότανα, ιδιαίτερα από μάραθο και γαρίφαλο. Λεπτά και ελαφρά αρώματα. Αυτά μπορεί να είναι θαυμάσια βοηθήματα διαλογισμού. Μπορεί επίσης να συμβάλουν ιδιαίτερα στη δημιουργία μιας πνευματικά διεγερτικής διάθεσης και στη δημιουργία μιας εύκολης ατμόσφαιρας επικοινωνίας.

ΧΡΩΜΑ

Στους Διδύμους ταιριάζει το κίτρινο χρώμα που ενεργοποιεί την αισιοδοξία με την οποία αντιμετωπίζουν τη ζωή, την τάση τους για διαρκή κίνηση, αλλαγή και ανάπτυξη. Επειδή ως σύμβολο του ήλιου αποτελείται από στοιχεία φωτεινότητας, φαντασίας και μυστηρίου, το κίτρινο χρώμα ενισχύει τη δημιουργικότητα, βελτιώνει τη διάθεση και ικανοποιεί την ανάγκη των Διδύμων να δείξουν στους άλλους πως η πρωτοτυπία είναι κάτι συνηθισμένο στη ζωή τους.
Επίσης, όλες οι αποχρώσεις του κίτρινου ανταποκρίνονται στο πάθος των Διδύμων για ανάλυση, αμφισβήτηση, συνεχή δοκιμή και διαπραγμάτευση.
Το ζώδιο των Διδύμων ως δισυπόστατη προσωπικότητα ποτέ δεν μένει σε ένα χρώμα. Έτσι, για το ντύσιμο του καλό θα ήταν να επιλέξει ρούχα σε χρώμα λευκό και απαλό πορτοκαλί που αποπνέουν ένα αίσθημα άνεσης αλλά και μυστηρίου, ενώ το πορτοκαλί κεντρίζει τη φαντασία των άλλων να ανακαλύψουν και άλλες πτυχές του χαρακτήρα του.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

01 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου

ΑΡΩΜΑ

Σανταλόξυλο, γιασεμί, μέντα, ιτιά, αγριολούλουδα, δενδρολίβανο, γαρδένια. Τα φρέσκα, υγρά αρώματα και όσα αρώματα βοηθούν να έρθουμε σε επαφή με τις συναισθηματικές μας ενέργειες, που οξύνουν τη διαίσθησή μας και/ή διεγείρουν μια ρομαντική άνετη ατμόσφαιρα.

ΧΡΩΜΑ

Επειδή ο Καρκίνος αλλάζει εύκολα διάθεση και είναι ευαίσθητος και εσωστρεφής, του ταιριάζει το γκρι χρώμα που κρατάει τις αποστάσεις και δίνει την αίσθηση του πάγου. Επίσης, επειδή το γκρι χρώμα αντικατοπτρίζει το παρελθόν, ανταποκρίνεται στην ανάγκη του Καρκίνου να προσκολλάται στα παλιά και να αποφεύγει οτιδήποτε καινούργιο έχει να του προσφέρει η ζωή. Ιδιαίτερη σχέση έχει το γκρι χρώμα με την ευαισθησία του Καρκίνου και την έντονη διαισθητική του ικανότητα.
 Ως προς το ντύσιμο, ο Καρκίνος που επιλέγει γήινα χρώματα όπως το ανοιχτό καφέ ή το απαλό πράσινο βοηθάει τους άλλους να καταλάβουν ότι, παρά το γεγονός πως δεν είναι άνθρωπος των άκρων, εντούτοις είναι σε θέση και θα καταφέρει να κάνει πραγματικότητα τα όνειρά του.

ΛΕΩΝ

01 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου

ΑΡΩΜΑ

Κανέλα, μανταρίνι, πορτοκάλι και άλλα εσπεριδοειδή. Πιπερόριζα, δάφνη, ηλιοτρόπιο. Αναπτύσσουν μία ατμόσφαιρα προόδου, ευεξίας, ευχαρίστησης, δημιουργικότητας για τον εντυπωσιακό Λέοντα. Ενισχύεται η αυτοεπιβεβαίωσή του και μία δυναμική έλξη γύρω του.

ΧΡΩΜΑ

Το ζώδιο του Λέοντα «πάει γάντι» με το έντονο πορτοκαλί που αντιπροσωπεύει τον ενεργητικό, δημιουργικό και οργανωτικό Λέοντα, ο οποίος είναι έτοιμος για κάθε γενναία δράση που απαιτεί θάρρος και τόλμη και δεν κάνει ποτέ πίσω στις προσκλήσεις της ζωής.
 Το πορτοκαλί χρώμα καταδεικνύει έναν έντονο χαρακτήρα ανθρώπου που ενδιαφέρεται για τους άλλους και συνήθως κατακτάει την κορυφή σε οτιδήποτε βάλει σκοπό. Αυτός είναι ο Λέοντας στον οποίο ταιριάζει επίσης το χρυσαφί χρώμα που συνδέεται με τη λαμπρότητα και την επιβλητικότητα του. Όταν ο Λέοντας επιλέγει ρούχα στο χρώμα αυτό, εκπέμπει στους άλλους μία λάμψη και έναν αυτοκρατορικό αέρα που σίγουρα θα τραβήξει τα βλέμματα πολλών.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

01 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου

ΑΡΩΜΑ

Κρίνο, λεμόνι, βότανα της γης και αρώματα του δάσους. Όχι βαριά αρώματα. Τείνουν να επαυξάνουν την έκφραση και την εξερεύνηση της γήινης λογικής και επίτευξης, μπορεί να χρήσιμα για να έρθει σε επαφή με όποιο μέρος του εαυτού του θέλει να αναπτύξεει, όπως στην περίπτωση ενός ταλέντου πάνω στο οποίο θα θελήσει να συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια διαλογισμού.

ΧΡΩΜΑ

Το απαλό καφέ ή λαδί χρώμα ταιριάζουν στον Παρθένο που διακρίνεται από διαλλακτικότητα και συμβιβασμό και δεν του αρέσουν οι εντάσεις. Ιδιαίτερα το καφέ χρώμα που περιλαμβάνει το άγχος για την επίτευξη του στόχου τέλεια ανταποκρίνεται στην εργατική φύση του Παρθένου.
Επίσης, στην ανάγκη του Παρθένου να κρίνει τα πάντα, να μην του ξεφύγει τίποτα από τον έλεγχο, ταιριάζει το γκρι χρώμα, αλλά και το απαλό μπλε ή θαλασσί.
Οι Παρθένοι που επιλέγουν να ντυθούν με χρωματικούς συνδυασμούς του καφέ ή λαδί τονίζουν ένα αίσθημα δύναμης και πυγμής, που συνήθως δεν έχουν όταν βρίσκονται μπροστά σε δυσκολίες και εμπόδια.

ΖΥΓΟΣ

01 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου

ΑΡΩΜΑ

Κεράσι, άνθος κερασιάς, αχλάδι, μήλο, μέντα, κόκκινα και ροζ τριαντάφυλλα και κοκκινόξυλο. Αρώματα λουλουδιών γενικότερα. Για να διεγείρει την ισορροπία ή για να έρθει σε επαφή με κάθε όψη του εαυτού του που βρίσκεται σε ισορροπία. Τα αρώματα του Ζυγού είναι ιδιαίτερα ευεργετικά βοηθήματα διαλογισμού.

ΧΡΩΜΑ

Στον Ζυγό ταιριάζει το αρμονικό λευκό αλλά και το απαλό λιλά που εκφράζουν το έντονο αίσθημα αισιοδοξίας και ακαταμάχητης γοητείας του Ζυγού.
Επιπλέον οι Ζυγοί εναρμονίζονται απόλυτα με το μπλε χρώμα που αντιπροσωπεύει το βάθος των αισθημάτων τη γλυκύτητα, την τρυφερότητα και τη ανάγκη τους για συντροφικότητα.
Οι χρωματικοί συνδυασμοί του λευκού και του μπλε ταιριάζουν στον Ζυγό κάνοντας τους άλλους να αισθάνονται πως το άτομο που έχουν απέναντι τους έχει καλό γούστο, είναι άνετο και ανοιχτόκαρδο και δεν θα τους φερθεί εγωιστικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

01 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου

ΑΡΩΜΑ

Πατσουλί και τριαντάφυλλο. Κοκκινόξυλο και αρώματα αισθησιακά, έντονα. Λουλούδια με χαρακτηριστικά έντονη οσμή. Βοηθούν στην προσπάθεια δημιουργίας ατμόσφαιρας του Σκορπιού, αισθησιασμού, δύναμης και δυναμικής προσωπικής έκφρασης ή συναισθηματικά φορτισμένης.

ΧΡΩΜΑ

Τα χρώματα που ταιριάζουν στο πάθος και το δυναμισμό του Σκορπιού είναι το βαθυκόκκινο, το βυσσινί & το καφέ σκούρο. Ιδιαίτερα το βαθυκόκκινο αντιπροσωπεύει τον αισθησιασμό που κυριαρχεί στο μυαλό του και την τρομερή επίδραση που ασκεί ο Σκορπιός στα άτομα του αντίθετου φύλου. Επίσης, με αυτό το χρώμα, τονίζονται η ψυχική δύναμη και το πείσμα του Σκορπιού. Το καφέ σκούρο βοηθά τον Σκορπιό να απαλύνει τη συναισθηματική του φόρτιση, την εσωστρέφεια του και να βρει τον πραγματικό του εαυτό.
 Ο Σκορπιός που φοράει ρούχα σε βαθυκόκκινες αποχρώσεις γίνεται ακαταμάχητος, αφού με το αυτοκρατορικό αυτό χρώμα ενισχύεται ο έντονος ερωτισμός που διαθέτει.

ΤΟΞΟΤΗΣ

01 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου

ΑΡΩΜΑ

Λεβάντα, πασχαλιά, γλυκολέμονο, βότανα, σπαράγγι, ντομάτα, μοσχοκάρυδο. Τα αρώματα του Τοξότη είναι γενναιόδωρα, γεμάτα, ευχάριστα και κάθε άρωμα που τον βοηθάει να δημιουργήσει μια γενναιόδωρη, αισιόδοξη ατμόσφαιρα.

ΧΡΩΜΑ

Η αγάπη του Τοξότη για περιπέτεια αντικατοπτρίζεται στο γαλάζιο χρώμα που με ιδανικό τρόπο τονίζει την ανάγκη του για μακρινά ταξίδια & για μια ελεύθερη και χωρίς δεσμεύσεις ζωή. Όλες οι αποχρώσεις του γαλάζιου χρώματος έχουν κάτι να πουν για τον Τοξότη. Το βαθυγάλανο ενισχύει την οξυδέρκεια και την πολύπλευρη προσωπικότητά του, ενώ το γαλαζοπράσινο ταιριάζει με την τόλμη, τη ζωντάνια, τον ενθουσιασμό και γενικότερα με τη φιλοσοφημένη του άποψη για τη ζωή.
Το πορφυρό είναι ένα άλλο χρώμα που ταυτίζεται με τον Τοξότη ως σύμβολο του πάθους του για την κατάκτηση νέων τομέων γνώσης, της φιλοδοξίας, της αισιοδοξίας και του υψηλού του ηθικού.
Στο ντύσιμο, οι Τοξότες που θα επιλέξουν σκούρους μοβ ή μπλε χρωματισμούς νιώθουν κύριοι του εαυτού τους, έχουν κύρος και δύναμη να φέρουν σε πέρας με επιτυχία οποιαδήποτε δραστηριότητα αναλάβουν. Φορώντας αυτά τα χρώματα, οι Τοξότες πραγματικά εντυπωσιάζουν.

ΑΙΓΟΚΕΡΟΣ

01 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου

ΑΡΩΜΑ

Μέντα, μόσχος, μανόλια, δενδρολίβανο, καφέ ή μαύρο ξύλο για λιβάνι. Είναι δυνατά και γήινα. Του εμπνέουν ένα αίσθημα θεμελίωσης, ίσως και ασφάλειας. Κάθε άρωμα που τον βοηθάει να δοκιμάσει μια σοβαρή ατμόσφαιρα ή διεγείρει μια ικανή, υπεύθυνη στάση.

ΧΡΩΜΑ

Η αυτοσυγκράτηση, η αυστηρότητα, η συνέπεια και η αξιοπιστία του Αιγόκερου εκφράζονται με το μαύρο χρώμα. Ο Αιγόκερος μένει πιστός στην ιεραρχία και την παράδοση. Όταν το καθήκον τον καλεί είναι ικανός να φερθεί με αυταπάρνηση.
Επίσης το καφέ χρώμα ταιριάζει στο έντονα πειθαρχημένο και υπερβολικά πρακτικό πνεύμα του Αιγόκερου, στο ανεπτυγμένο πνεύμα του και στην ωριμότητά του, στην τάση του να πετύχει αργά και σταθερά, έστω και αν αντιμετωπίσει δυσκολίες και περιορισμούς.
Για να αισθανθεί πιο χαλαρά και άνετα και να αποβάλει τη συστολή και την ανασφάλειά του, ο Αιγόκερος μπορεί να επιλέξει να ντύνεται με φωτεινά χρώματα όπως το κίτρινο ή το ανοιχτό πράσινο. Αυτό θα τον βοηθήσει να δώσει έμφαση στο στυλ του και στην αίσθηση του χιούμορ που πολλές φορές κρύβεται πίσω από τον ορθολογισμό, τη σοβαρότητα και τον πειθαρχημένο χαρακτήρα του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

01 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου

ΑΡΩΜΑ

Σανταλόξυλο, υάκινθος, ορχιδέα, πράσινο λιβάδι, δροσερά αρώματα. Είναι ασυνήθιστα, προκαλούν την προσοχή. Κάθε άρωμα που τον βοηθάει να δημιουργήσει μια ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα ή που βρίσκει ότι τον ξυπνά και του δημιουργεί έξαρση.

ΧΡΩΜΑ

Στους Υδροχόους ταιριάζει το γαλαζοπράσινο χρώμα που αντιπροσωπεύει τη τόλμη, τη ζωντάνια, τις ιδεαλιστικές ιδέες και τις υψηλές ηθικές και πνευματικές αξίες τους. Επίσης το έντονο γαλάζιο του ταιριάζει γιατί εκφράζει την αυθεντικότητα του χαρακτήρα του, το καθαρό μυαλό του και την ικανότητα να προσαρμόζεται σε όλα τα πεδία.
Τις ανθρωπιστικές τάσεις του Υδροχόου που τον κάνουν να παίρνει θέση σε σοβαρά θέματα, δείχνοντας ενδιαφέρον για του ανθρώπους που έχουν ανάγκη, εκφράζει το μοβ και το βιολέ χρώμα. Αυτά τα χρώματα αποπνέουν μια αίσθηση του μεταφυσικού και αποδίδονται θαυμάσια στους Υδροχόους που είναι τόσο διαισθητικοί, επινοητικοί και διορατικοί ώστε αναπτύσσουν συχνά μια ολοκαίνουργια πολιτική με σκοπό να βελτιώσουν αυτόν τον κόσμο.
Για τον Υδροχόο στο ντύσιμο επιβάλλονται χρώματα σε αποχρώσεις του καφέ και του μπεζ, αφού τραβά την προσοχή με την προσωπικότητά του και δεν έχει ανάγκη τους έντονους ή παράξενους χρωματικούς συνδυασμούς στα ρούχα του.

ΚΡΙΟΣ

01 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου

ΑΡΩΜΑ

Γιασεμί, βιολέτα, λευκό γαρίφαλο, φύκι, θαλασσινά αρώματα, λεπτά εξωτικά αρώματα. Και κάθε άρωμα που βρίσκει χρήσιμο στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας πνευματικής και/ή συναισθηματικής ενότητας και ειρήνης, ευαισθησίας, χαλάρωσης.

ΧΡΩΜΑ

Το χρώμα που εκφράζει καλύτερα την ευαισθησία, την ανάγκη για επικοινωνία και την καρτερικότητα των Ιχθύων είναι το γαλάζιο του ουρανού που τους ταξιδεύει μακριά από τη σκληρή πραγματικότητα από την οποία προσπαθούν να ξεφύγουν σε όλη τους τη ζωή και εξιδανικεύει πράγματα και καταστάσεις.
 Άλλο χρώμα που τους ταιριάζει είναι το γαλαζοπράσινο, που αποδίδει τις υψηλές ηθικές & πνευματικές αξίες και τα τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης των Ιχθύων. Άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο έχουν τέτοια ικανότητα να προσαρμόζονται, ώστε καταφέρνουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να γίνονται ισχυρότεροι.
Επίσης στους Ιχθείς ταιριάζει απαλό ροζ που εκφράζει την ανάγκη τους να διατηρήσουν τη συναισθηματική ισορροπία τους, ανάγκη που πολλές φορές ικανοποιείται μέσα από έναν ιδιωτικό χώρο βαμμένο σε απαλό ροζ για στοχασμό και χαλάρωση.
 Στο ντύσιμό τους οι Ιχθείς που επιλέγουν χρώματα όπως το απαλό ροζ, το γαλάζιο και το λευκό, τονίζουν την ευαισθησία τους, την ανάγκη τους για επικοινωνία και επαφή με τους άλλους και ενισχύουν το συναίσθημα ότι τα πράγματα θα γίνουν καλύτερα στο άμεσο μέλλον.