ΚΕΡΙ, ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΔΩΡΟ!

Ένα κομψό και αρωματικό κερί είναι αυτονόητο σε μια ψαγμένη διακόσμηση. Ταιριάζει με όλα τα στυλ εσωτερικού χώρου και διαρκεί πολύ περισσότερο από ό, τι ένα μπουκέτο τριαντάφυλλα… Δεν χρειάζεται να αλλάζετε νερό στα λουλούδια, απλά αφαιρέστε την συσκευασία και ανάψτε το! «Είναι το τέλειο δώρο, όμορφο και προσιτό, πιο σύγχρονο από μια ανθοδέσμη, λιγότερο προσωπικό από ένα άρωμα», λέει η σχεδιάστρια εσωτερικών χώρων Sarah Poniatowski

Ντύστε το εσωτερικό του σπιτιού σας

Σήμερα, ακόμα και η πιο μικρή επιχείρηση φλερτάρει με την ιδέα της πολυτέλειας για τους χώρους της. Έτσι πολυτελή ξενοδοχεία, εστιατόρια και χώροι εστίασης επιλέγουν απαραίτητα ένα κερί για την περιποίηση των επισκεπτών τους.

Αυτή η επιλογή οφείλεται στο φιλικό περιβάλλον που δημιουργεί το κερί κυρίως μέσα σε αυτή τη ζοφερή οικονομική πραγματικότητα. Το τρεμόπαιγμα της φλόγας είναι το ατού ενός επιτυχημένου δείπνου στο κέντρο του τραπεζιού ή ένα ελκυστικό διακοσμητικό αντικείμενο: δημιουργεί οικειότητα ανάμεσα στους καλεσμένους. Το απαλό φως της κολακεύει το χρώμα του δέρματος και φωτίζει όμορφα τα πρόσωπα.

Λίγο-λίγο η λειτουργία του κεριού εξελίχθηκε: από χρηστικό είδος – φωτισμός- έγινε διακοσμητικό και σήμερα είναι σχεδόν ταυτόσημο του αστικού τρόπου ζωής. Το σπίτι μας είναι το τελευταίο μας καταφύγιο, γεμάτο με όλες τις φαντασιώσεις μας. Οι πρακτικές συμβουλές που δίνονται στην τηλεόραση ή στα περιοδικά άλλωστε το επιβεβαιώνουν. Τα κεριά ανάβουν τη φλόγα που θα στολίσει τα ράφια μας, το χαμηλό τραπεζάκι του σαλονιού, τον κήπο, το μπαλκόνι μας ή τους πιο τυχερούς την πισίνα τους. “Το κερί είναι κομμάτι της σύγχρονης εμμονής μας να δημιουργήσουμε ένα διακοσμημένο περιβάλλον, μουσικό, οσφρητικό…” εξηγεί ο κοινωνιολόγος Jean-Claude Kaufmann.

Την ώρα που η γενική αβεβαιότητα μας ωθεί να αναρωτηθούμε για τα πάντα, πράγμα που δημιουργεί μία αδιάκοπη πνευματική κόπωση, έχουμε ανάγκη να μας αγκαλιάσει κάτι απαλό. Η ποιότητα του χώρου όπου ζούμε παίζει σημαντικό ρόλο στην ψυχική μας ισορροπία.

Laurence Ferat

www.psychologies.com