ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ

Τα αρώματα και τα χρώματα στα ζώδια

Επιλέξτε ένα κερί σε χρώμα και άρωμα με γνώμονα την ημερομηνία γέννησης σας. Κάθε ζώδιο έχει τα αρώματα και τα χρώματα που ταιριάζουν στην προσωπικότητα του και συμβαδίζουν με τις συνήθειες ή τις ανάγκες του. Με το ανάλογο κερί θα έχετε την ατμόσφαιρα που θέλετε!

ΚΡΙΟΣ

ARIESARIES-ΖΩΔΙΟ

ΑΡΩΜΑ: Πατσουλί, πιπερόριζα, κανέλα, σανταλόξυλο, κόκκινο τριαντάφυλλο, κόκκινο γαρίφαλο, άρωμα μουστάρδας ή αλόης, πικάντικα μπαχαρικά. Ενισχύουν την αυτοεπιβεβαίωσή του, τον προσωπικό του δυναμισμό, τον παρορμητισμό του, τις βασικές αρχές της έκφρασης και ταυτότητάς του.

ΧΡΩΜΑ: Το κόκκινο είναι το χρώμα του Κριού και συνδέεται συχνά με τη δράση, τη δύναμη και το αγωνιστικό πνεύμα που χαρακτηρίζει τους Κριούς. Ταιριάζει στον αυθορμητισμό του Κριού και στην αγάπη του για ελευθερία και ανεξαρτησία. Το κόκκινο χρώμα περνά στους άλλους το μήνυμα πως έχουν να κάνουν με μία προσωπικότητα που έχει να δώσει πολλά. Επίσης το λευκό ταιριάζει στον Κριό, αποπνέοντας την αισιοδοξία, τη χαλαρότητα και τον αυθορμητισμό του και την ανάγκη του να ανακαλύπτει το άγνωστο κάνοντας το γρήγορα γνωστό.

ΤΑΥΡΟΣ

TAURUSTAURUS-ΖΩΔΙΟ

ΑΡΩΜΑ: Μόσχος, σανταλόξυλο, μήλο, αχλάδι, κισσός, λευκό τριαντάφυλλο, γήινα κι απαλά αρώματα, αγριολούλουδα. Ενισχύουν την ήπια φύση του, χαλαρώνουν, δημιουργούν αισθησιακή διάθεση. Και μπορεί να βοηθήσουν να δημιουργηθεί μια ατμόσφαιρα κατάλληλη για δείπνο, απόλαυση, μασάζ, ειδύλλιο και έρωτα, διασκέδαση, μουσική ή χαλάρωση.

ΧΡΩΜΑ: Οι καφετιοί και άλλοι γήινοι τόνοι είναι τα χρώματα του Ταύρου και ανταποκρίνονται στη γήινη, ήρεμη και σταθερή φύση του. Η μεγάλη δύναμη του Ταύρου που έγκειται στη σταθερότητα και την επιμονή του, μπορεί να συγκριθεί με τη μεγάλη υπομονή που απαιτείται για την καλλιέργεια της γης, που αποδίδει όμως καρπούς. Στην ήρεμη ιδιοσυγκρασία του Ταύρου, που έχει ανάγκη από ασφάλεια και εξασφάλιση, ταιριάζει και το μπλε χρώμα που συμβολίζει τη γλυκύτητα και την τρυφερότητα και αντιπροσωπεύει για τον Ταύρο την αγάπη του για την παράδοση.

ΔΙΔΥΜΟΙ

GEMINIGEMINI-ΖΩΔΙΟ

ΑΡΩΜΑ: Αγιόκλημα, λεμόνι, κιτρολέμονο, γιασεμί. Επίσης, αρώματα από βότανα, ιδιαίτερα από μάραθο και γαρίφαλο. Λεπτά και ελαφριά αρώματα. Αυτά μπορεί να είναι θαυμάσια βοηθήματα διαλογισμού. Μπορεί επίσης να συμβάλουν ιδιαίτερα στη δημιουργία μιας πνευματικά διεγερτικής διάθεσης και στη δημιουργία μιας κατάλληλης ατμόσφαιρας για επικοινωνία.

ΧΡΩΜΑ: Στους  Διδύμους  ταιριάζει το κίτρινο χρώμα που ενεργοποιεί την αισιοδοξία με την οποία αντιμετωπίζουν τη ζωή, την τάση τους για διαρκή κίνηση, αλλαγή και ανάπτυξη. Επειδή ως σύμβολο του ήλιου αποτελείται από στοιχεία φωτεινότητας, φαντασίας και μυστηρίου, το κίτρινο χρώμα ενισχύει τη δημιουργικότητα, βελτιώνει τη διάθεση και ικανοποιεί την ανάγκη των Διδύμων να δείξουν στους άλλους πως η πρωτοτυπία είναι κάτι συνηθισμένο στη ζωή τους.
Επίσης, όλες οι αποχρώσεις του κίτρινου ανταποκρίνονται στο πάθος των Διδύμων για ανάλυση, αμφισβήτηση, συνεχή δοκιμή και διαπραγμάτευση. Το ζώδιο των Διδύμων ως δισυπόστατη προσωπικότητα ποτέ δεν μένει σε ένα χρώμα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

CANCERCANCER-ΖΩΔΙΟ

ΑΡΩΜΑ: Σανταλόξυλο, γιασεμί, μέντα, ιτιά, αγριολούλουδα, δενδρολίβανο, γαρδένια. Τα φρέσκα, υγρά αρώματα και όσα αρώματα βοηθούν να έρθουμε σε επαφή με τις συναισθηματικές μας ενέργειες, που οξύνουν τη διαίσθησή μας και/ή διεγείρουν μια ρομαντική άνετη ατμόσφαιρα.

ΧΡΩΜΑ: Επειδή ο Καρκίνος αλλάζει εύκολα διάθεση και είναι ευαίσθητος και εσωστρεφής, του ταιριάζει το γκρι χρώμα που κρατάει τις αποστάσεις και δίνει την αίσθηση του πάγου. Επίσης, επειδή το γκρι χρώμα αντικατοπτρίζει το παρελθόν, ανταποκρίνεται στην ανάγκη του Καρκίνου να προσκολλάται στα παλιά και να αποφεύγει οτιδήποτε καινούργιο έχει να του προσφέρει η ζωή. Ιδιαίτερη σχέση έχει το γκρι χρώμα με την ευαισθησία του Καρκίνου και την έντονη διαισθητική του ικανότητα.

ΛΕΩΝ

LEOLEO-ΖΩΔΙΟ

ΑΡΩΜΑ: Κανέλα, μανταρίνι, πορτοκάλι και άλλα εσπεριδοειδή. Πιπερόριζα, δάφνη, ηλιοτρόπιο. Αναπτύσσουν μία ατμόσφαιρα προόδου, ευεξίας, ευχαρίστησης, δημιουργικότητας για τον εντυπωσιακό Λέοντα. Ενισχύεται η αυτοεπιβεβαίωσή του και μία δυναμική έλξη γύρω του.

ΧΡΩΜΑ: Το ζώδιο του Λέοντα “πάει γάντι” με το έντονο πορτοκαλί που αντιπροσωπεύει τον ενεργητικό, δημιουργικό και οργανωτικό Λέοντα, ο οποίος είναι έτοιμος για κάθε γενναία δράση που απαιτεί θάρρος και τόλμη και δεν κάνει ποτέ πίσω στις προσκλήσεις της ζωής. Το πορτοκαλί χρώμα καταδεικνύει έναν έντονο χαρακτήρα ανθρώπου που ενδιαφέρεται για τους άλλους και συνήθως κατακτάει την κορυφή σε οτιδήποτε βάλει σκοπό. Αυτός είναι ο Λέοντας στον οποίο ταιριάζει επίσης το χρυσαφί χρώμα που συνδέεται με τη λαμπρότητα και την επιβλητικότητα του.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

VIRGOVIRGO-ΖΩΔΙΟ

ΑΡΩΜΑ: Κρίνο, λεμόνι, βότανα της γης και αρώματα του δάσους. Όχι βαριά αρώματα. Τείνουν να επαυξάνουν την έκφραση και την εξερεύνηση της γήινης λογικής και επίτευξης, μπορεί να χρήσιμα για να έρθει σε επαφή με όποιο μέρος του εαυτού του θέλει να αναπτύξει, όπως στην περίπτωση ενός ταλέντου πάνω στο οποίο θα θελήσει να συγκεντρωθεί κατά τη διάρκεια διαλογισμού.

ΧΡΩΜΑ: Το απαλό καφέ ή λαδί χρώμα ταιριάζουν στον Παρθένο που διακρίνεται από διαλλακτικότητα και συμβιβασμό και δεν του αρέσουν οι εντάσεις. Ιδιαίτερα το καφέ χρώμα που περιλαμβάνει το άγχος για την επίτευξη του στόχου τέλεια ανταποκρίνεται στην εργατική φύση του Παρθένου. Επίσης, στην ανάγκη του Παρθένου να κρίνει τα πάντα, να μην του ξεφύγει τίποτα από τον έλεγχο, ταιριάζει το γκρι χρώμα, αλλά και το απαλό μπλε ή θαλασσί.

ΖΥΓΟΣ

LIBRAΖΩΔΙΟ-ΖΥΓΟΣ

ΑΡΩΜΑ: Κεράσι, άνθος κερασιάς, αχλάδι, μήλο, μέντα, κόκκινα και ροζ τριαντάφυλλα και κοκκινόξυλο. Αρώματα λουλουδιών γενικότερα. Για να διεγείρει την ισορροπία ή για να έρθει σε επαφή με κάθε όψη του εαυτού του που βρίσκεται σε ισορροπία. Τα αρώματα του Ζυγού είναι ιδιαίτερα ευεργετικά βοηθήματα διαλογισμού.

ΧΡΩΜΑ: Στον Ζυγό ταιριάζει το αρμονικό λευκό αλλά και το απαλό λιλά που εκφράζουν το έντονο αίσθημα αισιοδοξίας και ακαταμάχητης γοητείας του Ζυγού. Επιπλέον οι Ζυγοί εναρμονίζονται απόλυτα με το μπλε χρώμα που αντιπροσωπεύει το βάθος των αισθημάτων τη γλυκύτητα, την τρυφερότητα και τη ανάγκη τους για συντροφικότητα. Οι χρωματικοί συνδυασμοί του λευκού και του μπλε ταιριάζουν στον Ζυγό κάνοντας τους άλλους να αισθάνονται πως το άτομο που έχουν απέναντι τους έχει καλό γούστο, είναι άνετο και ανοιχτόκαρδο και δεν θα τους φερθεί εγωιστικά.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

SCORPIOΖΩΔΙΟ-ΣΚΟΡΠΙΟΣ

ΑΡΩΜΑ: Πατσουλί και τριαντάφυλλο. Κοκκινόξυλο και αρώματα αισθησιακά, έντονα. Λουλούδια με χαρακτηριστικά έντονη οσμή. Βοηθούν στην προσπάθεια δημιουργίας ατμόσφαιρας του Σκορπιού, αισθησιασμού, δύναμης και δυναμικής προσωπικής έκφρασης ή συναισθηματικά φορτισμένης.

ΧΡΩΜΑ: Τα χρώματα που ταιριάζουν στο πάθος και το δυναμισμό του Σκορπιού είναι το βαθυκόκκινο, το βυσσινί & το καφέ σκούρο. Ιδιαίτερα το βαθυκόκκινο αντιπροσωπεύει τον αισθησιασμό που κυριαρχεί στο μυαλό του και την τρομερή επίδραση που ασκεί ο Σκορπιός στα άτομα του αντίθετου φύλου. Επίσης, με αυτό το χρώμα, τονίζονται η ψυχική δύναμη και το πείσμα του Σκορπιού. Το καφέ σκούρο βοηθά τον Σκορπιό να απαλύνει τη συναισθηματική του φόρτιση, την εσωστρέφεια του και να βρει τον πραγματικό του εαυτό.

ΤΟΞΟΤΗΣ

SAGITTARIUSSAGITTARIUS-DATE

ΑΡΩΜΑ: Λεβάντα, πασχαλιά, γλυκολέμονο, βότανα, σπαράγγι, ντομάτα, μοσχοκάρυδο. Τα αρώματα του Τοξότη είναι γενναιόδωρα, γεμάτα, ευχάριστα και κάθε άρωμα που τον βοηθάει να δημιουργήσει μια γενναιόδωρη, αισιόδοξη ατμόσφαιρα.

ΧΡΩΜΑ: Η αγάπη του Τοξότη για περιπέτεια αντικατοπτρίζεται στο γαλάζιο χρώμα που με ιδανικό τρόπο τονίζει την ανάγκη του για μακρινά ταξίδια & για μια ελεύθερη και χωρίς δεσμεύσεις ζωή. Το βαθυγάλανο ενισχύει την οξυδέρκεια και την πολύπλευρη προσωπικότητά του, ενώ το γαλαζοπράσινο ταιριάζει με την τόλμη, τη ζωντάνια, τον ενθουσιασμό και γενικότερα με τη φιλοσοφημένη του άποψη για τη ζωή. Το πορφυρό είναι ένα άλλο χρώμα που ταυτίζεται με τον Τοξότη ως σύμβολο του πάθους του για την κατάκτηση νέων τομέων γνώσης, της φιλοδοξίας, της αισιοδοξίας και του υψηλού του ηθικού.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

CAPRICORNCAPRICORN-DATE

ΑΡΩΜΑ: Μέντα, μόσχος, μανόλια, δενδρολίβανο, καφέ ή μαύρο ξύλο για λιβάνι. Είναι δυνατά και γήινα. Του εμπνέουν ένα αίσθημα θεμελίωσης, ίσως και ασφάλειας. Κάθε άρωμα που τον βοηθάει να δοκιμάσει μια σοβαρή ατμόσφαιρα ή διεγείρει μια ικανή, υπεύθυνη στάση.

ΧΡΩΜΑ: Η αυτοσυγκράτηση, η αυστηρότητα, η συνέπεια και η αξιοπιστία του Αιγόκερου εκφράζονται με το μαύρο χρώμα. Ο Αιγόκερος μένει πιστός στην ιεραρχία και την παράδοση. Όταν το καθήκον τον καλεί είναι ικανός να φερθεί με αυταπάρνηση. Επίσης το καφέ χρώμα ταιριάζει στο έντονα πειθαρχημένο και υπερβολικά πρακτικό πνεύμα του Αιγόκερου, στο ανεπτυγμένο πνεύμα του και στην ωριμότητά του, στην τάση του να πετύχει αργά και σταθερά, έστω και αν αντιμετωπίσει δυσκολίες και περιορισμούς. Για να αισθανθεί πιο χαλαρά και άνετα και να αποβάλει τη συστολή και την ανασφάλειά του, ο Αιγόκερος μπορεί να επιλέξει φωτεινά χρώματα όπως το κίτρινο ή το ανοιχτό πράσινο. Αυτό θα τον βοηθήσει να δώσει έμφαση στο στυλ του και στην αίσθηση του χιούμορ που πολλές φορές κρύβεται πίσω από τον ορθολογισμό, τη σοβαρότητα και τον πειθαρχημένο χαρακτήρα του.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

AQUARIUSAQUARIUS DATE

ΑΡΩΜΑ: Αμύγδαλο, λεβάντα, πατσουλί, πεύκο και άλλα βότανα του αέρα, κατάλληλα με τους πλανήτες, τα στοιχεία, και την προσωπικότητα του Υδροχόου. Καλλιεργούν τον ιδεαλισμό τον ανθρωπισμό, και την ανώτερη πνευματική δημιουργία.

ΧΡΩΜΑ: Οι διάφορες αποχρώσεις του γαλάζιου, ο ίδιες που έχει και ο πλανήτης κυβερνήτης του, ο Ουρανός, ταιριάζουν στον Υδροχόο. Ανάμεσά τους το τιρκουάζ, που δείχνει την επιθυμία για ειρήνη και τάξη στον κόσμο, κάτι που εναρμονίζεται με τον ανθρωπιστικό χαρακτήρα αυτού του ζωδίου. Το χρώμα αυτό είναι από τα πιο αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση του άγχους και της αϋπνίας. Πέρα από το να ηρεμεί τα νεύρα, ανακουφίζει επίσης από τα αναπνευστικά προβλήματα και γενικά έχει θεραπευτική δράση και επιταχύνει την ίαση. Άλλες αποχρώσεις του γαλάζιου που εναρμονίζονται με τον Υδροχόο είναι το χρώμα του ουρανού και το πολύ ανοιχτό παστέλ. Επίσης και το ασημί ταιριάζει σε αυτό το ζώδιο.

ΙΧΘΕΙΣ

PIESCESPIESCES

ΑΡΩΜΑ: Γιασεμί, βιολέτα, λευκό γαρίφαλο, φύκι, θαλασσινά αρώματα, λεπτά εξωτικά αρώματα. Και κάθε άρωμα που βρίσκει χρήσιμο στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας πνευματικής και/ή συναισθηματικής ενότητας και ειρήνης, ευαισθησίας, χαλάρωσης.

ΧΡΩΜΑ: Το χρώμα που εκφράζει καλύτερα την ευαισθησία, την ανάγκη για επικοινωνία και την καρτερικότητα των Ιχθύων είναι το γαλάζιο του ουρανού που τους ταξιδεύει μακριά από τη σκληρή πραγματικότητα από την οποία προσπαθούν να ξεφύγουν σε όλη τους τη ζωή και εξιδανικεύει πράγματα και καταστάσεις. Άλλο χρώμα που τους ταιριάζει είναι το γαλαζοπράσινο, που αποδίδει τις υψηλές ηθικές & πνευματικές αξίες και τα τεράστια αποθέματα ψυχικής δύναμης των Ιχθύων. Άτομα που ανήκουν σε αυτό το ζώδιο έχουν τέτοια ικανότητα να προσαρμόζονται, ώστε καταφέρνουν να ξεπερνούν τις δυσκολίες και να γίνονται ισχυρότεροι. Επίσης στους Ιχθείς ταιριάζει απαλό ροζ που εκφράζει την ανάγκη τους να διατηρήσουν τη συναισθηματική ισορροπία τους, ανάγκη που πολλές φορές ικανοποιείται μέσα από έναν ιδιωτικό χώρο βαμμένο σε απαλό ροζ για στοχασμό και χαλάρωση.