Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΚΕΡΙΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΥ

FENG SHUI: H ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΜΑΣ!

Τι είναι το feng shui;

Είναι αρχαία κινέζικη τέχνη 5000 ετών, που συνδέεται άμεσα με το αρχαίο ελληνικό Ευ Ζην και αφορά την θετική ενέργεια σε έναν χώρο. Το feng shui αφορά το πως είναι διαρυθμισμένος ένας χώρος, πως είναι η διάταξη των επίπλων, ποιά είναι τα χρώματα, τα σχέδια, οι υφές, οι εικόνες, οι παραστάσεις, τα αντικείμενα που υπάρχουν σε αυτόν, ανάλογα με τα άτομα που ζούν/εργάζονται σε αυτό τον χώρο, έτσι ώστε να μην μπλοκάρουν και αφαιρούν απο την ζωή μας, όλα όσα εμείς αποζητούμε. Την ευημερία, την υγεία, τον πλούτο, τον έρωτα, την επαγγελματική καταξίωση, την συναισθηματική ισορροπία.

Tα κεριά, σε κάθε είδος, χρώμα, σχέδιο ή μέγεθος είναι ένα πολύ όμορφο διακοσμητικό στοιχείο στον χώρο μας και δίνει με την λάμψη του, ζεστασιά και ηρεμία.

Εμείς θα δούμε που είναι καλύτερα για την ροή της ενέργειας Qi, να τοποθετήσουμε τα κεριά στον χώρο μας, σύμφωνα με την θετική ενέργεια του Feng shui.

Το κερί ανήκει στο στοιχείο της φωτιάς και είναι ιδανικό για την ισορροπία των 5 στοιχείων του Feng shui στον χώρο μας (νερό, γη, φωτιά, μέταλλο, ξύλο) καθώς το στοιχείο της φωτιάς έχει την ιδιότητα να μεταλλάσσει και να ομαλοποιεί την ενέργεια των υπόλοιπων στοιχείων του Feng shui.

Παράλληλα, ακριβώς λόγω του στοιχείου του, ένα κερί αντιπροσωπεύει την ζεστασιά, το πάθος, την ένταση και την ενεργειακή εξύψωση.

Ανάλογα με το χρώμα του, το σχήμα του και την θέση του στον χώρο μας, μπορούμε να το συνδέσουμε ενεργειακά με τις επιθυμίες μας.

Αρχικά μπορούμε να ενισχύσουμε την ενέργεια της αγάπης και του έρωτα, τοποθετώντας δύο όμοια κεριά, κόκκινου χρώματος στα νοτιοδυτικά ή στα δυτικά του χώρου μας. Αυτά τα κεριά μπορούν να είναι ιδανικά κυλινδρικού σχήματος (πχ μικρά κεράκια rechaud) ή και σε πιο μεγάλο μέγεθος, ανάλογα με το προσωπικό μας γούστο.

Το Feng Shui είναι η θετική ενέργεια στον χώρο, στους ανθρώπους γύρω μας, σε εμάς τους ίδιους, είναι η ισορροπία μεταξύ του Γιν και του Γιάνγκ, του θετικού και του αρνητικού

Feng Shui

Εάν πάλι η κύρια επιθυμία μας είναι η επαγγελματική αναγνώριση και άνοδος, τότε ένα λευκό ή κρεμ κερί στο χρώμα της βανίλιας στα νότια του χώρου μας, είναι η καλύτερη επιλογή σύμφωνα με την θετική ενέργεια του Feng shui. Το κερί, σε αυτό ειδικά το σημείο του χώρου, μπορούμε να επιλέξουμε να είναι σε τρίγωνο ή τετράγωνο σχήμα (δηλ. να έχει γωνίες είτε το ίδιο το κερί είτε το κηροπήγιο που θα το τοποθετήσουμε.)

Τέλος, ένα κερί σε στρογγυλό σχήμα και απαλό πορτοκαλί χρώμα, στα βορειοανατολικά του χώρου θα ενισχύσει την γνώση, την διαύγεια και την καθαρότητα στις σκέψεις μας και θα μας βοηθήσει να έχουμε καλύτερη επικοινωνία με τον εσώτερο εαυτό μας.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΕΡΙΑ

Όλα τα κεράκια που αναφέραμε, σε όποιον από τους παραπάνω προσανατολισμούς επιλέξουμε να τα τοποθετήσουμε, φροντίζουμε να τα ανάβουμε έστω και για 5 λεπτά, το λιγότερο μια φορά την εβδομάδα.

Επιλέγουμε οτι αρέσει σε μας προσωπικά και επιθυμούμε με χαρά να τοποθετήσουμε στον χώρο μας.

Ευθυμία Α. Μισιρλή

ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ – ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ

Ειδικός σύμβουλος ευνοϊκής ψυχολογικής χωροθεσίας Feng Shui

www.facebook.com/www.fengshuiinteriordesign.gr

Feng Shui Interior Design | Greece

«Ζωή είναι να μάθουμε να χορεύουμε με την ενέργεια του σύμπαντος και το Feng Shui είναι τα βήματα αυτού του χορού»

Τσου Λι