Κάθε χρονιά και μια νέα ιδέα! Το γούρι μας

Των άγαν γαρ άπτεται Θεός, τα μικρά δ’ εις τύχην αφείς εά

Τα μεγάλα τα φροντίζει ο θεός και τα μικρά άφησέ τα στην τύχη

Πλούταρχος

Αρχαίος Έλληνας ιστορικός

Hπροσέλκυση της τύχης αποτελεί ευσεβή πόθο διά μέσου των αιώνων. Οι άνθρωποι σε όλες τις εποχές χρησιμοποιούσαν και εξακολουθούν να χρησιμοποιούν πολλαπλούς τρόπους, προκειμένου να την εξευμενίσουν και να την πάρουν με το μέρος τους.
Έτσι ξεκίνησε η συστηματική κατασκευή των κάθε λογής φυλακτών, τάλισμαν, γουριών κ.λπ. Η κατασκευή τους βασίζεται στη θεωρία της Αντιστοιχίας, δηλαδή το όμοιο δημιουργεί το όμοιό του.

Εμείς, οι άνθρωποι της Nancy’s Candles, κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς, σχεδιάζουμε, υλοποιούμε, απορρίπτουμε, ξανασχεδιάζουμε το γούρι για το χρόνο που έρχεται. Συνεργαζόμαστε με εξαιρετικούς καλλιτέχνες απ’ όλη την Ελλάδα για να παρουσιάσουμε στο τέλος της χρονιάς ένα γούρι κάθε φορά, φορτωμένο με τις ευχές μας και τις προσδοκίες μας για το νέο έτος.

Γι’ αυτό κάθε γούρι μας, συνοδεύεται από ένα μικρό έντυπο με την ιστορία του. Εκεί μέσα ο παραλήπτης του μπορεί να βρει το προφίλ τού αντικειμένου που κρατά στα χέρια του και να νιώσει τη δύναμη των ευχών που το περιβάλλουν.

ΓΟΥΡΙ 2020

Διαλέγοντας το γούρι της Nancy’s Candles δεν επιλέγετε ακόμα ένα στολίδι για το τραπέζι σας ή ακόμα ένα συμβολικό δωράκι, αλλά αποφασίζετε για τη χρονιά που έρχεται:

να είναι η καλύτερη!

ΓΟΥΡΙ 2020

2014 Με αγάπη στη νέα χρονιά! Χίλιοι μύριοι καλόγεροι σε ένα ράσο τυλιγμένοι. Τι είναι; Το ρόδι: καρπός ζωής και καλοτυχίας 2015 2016 Καλοτάξιδο το 2016! 2017 Ένας Άγγελος να φυλάει το σπιτικό σας! 2018 ALEA JACTA EST «O κύβος ερρίφθη» 2020 Annus bisectus, annus mirabilis «Δίσεκτο έτος, θαυμαστό έτος» Κάθε χρονιά και μια νέα ιδέα! 2019 Δεκαοχτούρα. Ας φτερουγίσουμε προς ένα καλύτερο μέλλον!