Το γούρι είναι η συνάντηση επιθυμιών, ελπίδων, ευχών, προσδοκιών, προοπτικής για τη νέα χρονιά

Γι’ αυτό στη NANCY’S CANDLES δε θα μπορούσε να είναι μια χιλιοφορεμένη ιδέα: θέλουμε κάθε χρόνο το γούρι μας να φέρνει το νέο, να στέλνει μήνυμα, να εύχεται από καρδιάς. Συνεργαζόμαστε με καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα και υλοποιούμε μια ιδέα για να έχουμε κάθε χρόνο ένα διαφορετικό γούρι για να ευχηθούμε μια διαφορετική χρονιά.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι φέτος για την συνεργασία μας με μία εξαιρετική κεραμίστρια, την Ευδοξία Κωνσταντινίδου, η οποία δημιούργησε με τα χέρια και το μεράκι της, το γούρι μας, τα ζάρια μας!

ALEA JACTA EST

Θρυλική φράση που αναφώνησε ο Ιούλιος Καίσαρας στις 10 Ιανουαρίου 49 π.Χ. καθώς ετοιμαζόταν να διασχίσει τη γέφυρα του ποταμού Ρουβίκωνα.

Σύμφωνα με τη ρωμαϊκή νομοθεσία, κάθε στρατηγός που πλησίαζε στην Ιταλία από Βορρά έπρεπε να διαλύσει τον στρατό του προτού διασχίσει τη γέφυρα του ποταμού αυτού, ο οποίος αποτελούσε το φυσικό βόρειο σύνορο μεταξύ της κυρίως Ιταλίας και των βορείων επαρχιών.

Ο νόμος αυτός αποσκοπούσε στην προστασία της δημοκρατίας της Ρώμης από εσωτερικούς στρατιωτικούς κινδύνους: οι παραβάτες στρατηγοί και οι άνδρες τους εθεωρούντο ένοχοι εσχάτης προδοσίας, κάτι που επέσυρε την ποινή του θανάτου.

Ο Καίσαρ, ο οποίος φυσικά γνώριζε τον νόμο, αμφιταλαντεύθηκε για μεγάλο χρονικό διάστημα προτού αποφασίσει να διαβεί τον Ρουβίκωνα με συντεταγμένο στρατό.

Έτσι έμεινε η φράση αυτή παροιμιώδης, να λέγεται όταν, μετά από πολλές σκέψεις και αμφιταλαντεύσεις λαμβάνεται οριστική απόφαση με πλήρη επίγνωση των συνεπειών που μπορεί να προκύψουν και την ανάγκη αντιμετώπισης αυτών.

ΓΟΥΡΙ 2019

Φέτος, ας διαβεί ο καθένας μας τον Ρουβίκωνα του για να μπει σε μία καλύτερη περίοδο της ζωής του.

Ο κύβος ερρίφθη!

«Πίστεψε το, μοιράσου το, ζήσε το!»

Από την οικογένεια της NANCY’S CANDLES σε όλους εσάς:
ολόψυχες ευχές για μια λαμπερή μυρωδάτη χρονιά!