Δύο από τις πιο παλιές μορφές τέχνης, η κεραμική και η κηροπλαστική συναντιούνται και πάλι

Aπό τα πρώτα πράγματα που φέρνει στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη είναι τα κεραμικά αγγεία, δοχεία, βάζα, αμφορείς. Χάρη στην υψηλή αντοχή του υλικού στην φθορά του χρόνου, τα περισσότερα από αυτά φτάνουν στις προθήκες των μουσείων ανέγγιχτα, ακέραια με όλη τους την ομορφιά και τη διακόσμηση.

Χώμα και νερό: το κεραμικό είναι άνθρωπος

Κεραμικά καντήλια με λάδι βρίσκονται διάσπαρτα στις ανασκαφές σχεδόν όλου του κόσμου, με το παλαιότερο να είναι 300.000 ετών, της κατώτερης παλαιολιθικής περιόδου, στη Γαλλία

Κεραμικά δοχεία με κερί θα βρείτε και στην συλλογή των κεριών μας. Αν και σήμερα, οι ανάγκες φωτισμού, μέσω των κεραμικών έχουν μηδενίσει, οι ανάγκες για ατμόσφαιρα, γαλήνη, θαλπωρή, άρωμα όλο και αυξάνουν και τα κεραμικά κηροπήγια τις υπηρετούν με επιτυχία.

Ενα κεραμικό κηροπήγιο πάει παντού: στο σαλόνι αλλά και στην κουζίνα τόσο ενός κλασικού σπιτιού όσο και ενός λιτού minimal χώρου. Ιδανικά για τους εξωτερικούς χώρους, “δένουν” αρμονικά με τη διακόσμηση και το περιβάλλον ενός κήπου, μιας αυλής, ή του μικρού μας μπαλκονιού στην πόλη.

Ανθεκτικά στον χρόνο, ασφαλή, διακοσμημένα από απλές χαρακιές και σχήματα πάνω στον μαλακό πηλό πριν ψηθεί μέχρι φύλλα χρυσού, ζωγραφική με περίτεχνα σχέδια, τα κεραμικά κηροπήγια είναι για όλους, χωρίς εξαιρέσεις.

Το φυτικό κερί μέσα τους είναι φυσικό συμπλήρωμα: γεμίζει φυσικά το δοχείο, τα υλικά αλληλοσυμπληρώνονται τόσο στενά που τα κεραμικά δοχεία, μετά από λίγες ώρες καύσης, ποτίζουν από το άρωμα του κεριού και εκπέμπουν σαγηνευτικές μυρωδιές ακόμα κι όταν το κερί είναι σβηστό.

Κεραμικό και κερί γίνονται ένα!

Κεραμική είναι η πρωτόγονη τέχνη που συνδέεται με την εξέλιξη του ανθρώπου. Χάρη στη φωτιά, το χώμα και νερό γίνονται δοχεία για να εξυπηρετούν τις καθημερινές ανάγκες. Σ’ένα κεραμικό κηροπήγιο, η φωτιά βρίσκει ένα φιλόξενο καταφύγιο και χαρίζει πλούσιο άρωμα σε κάθε χώρο

Τα κεραμικά κηροπήγια είναι ίσως τα πιο οικεία στον άνθρωπο μέσα φωτισμού και αρωματισμού των χώρων

Ενα κεραμικό κηροπήγιο ταιριάζει σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, απλούς ή πλούσια διακοσμημένους

Τα κεραμικά κηροπήγια είναι ίσως τα πιο οικεία στον άνθρωπο μέσα φωτισμού και πλέον και αρωματισμού των χώρων

Ενα κεραμικό κηροπήγιο ταιριάζει σε όλους τους χώρους, εσωτερικούς και εξωτερικούς, απλούς ή βαριά διακοσμημένους

Ελληνικά χειροποίητα κεραμικά με φυτικό αρωματικό κερί
shop.nancyscandles.gr

Κάντε τις αγορές σας με ασφάλεια στο https://shop.nancyscandles.gr/