ΤΣΙΜΕΝΤΟ: η industrial εκδοχή του κεριού

Ένα μοντέρνο βιομηχανικό υλικό σε μία κλασική χρήση ως κηροπήγιο

Α πό την Αρχαία Αίγυπτο, πριν από 2.600 χρόνια, έπειτα στη Ρωμαϊκή αρχιτεκτονική, το τσιμέντο δημιούργησε επανάσταση τον 20ο αι. και στέγασε ανθρώπους. Με σύνθεση διαφορετική από την σημερινή, το τσιμέντο που έχει βρεθεί στις ανασκαφές ανά τον κόσμο αποδεικνύει ότι η ανάγκη της στιβαρής βαριάς κατασκευής υπήρχε πάντα με τρανό παράδειγμα την δεξαμενή νερού της αρχαίας πόλης Καμείρου στην Ρόδο, χωρητικότητας 600 τόνων ήδη από το 900 π.Χ.

Μέσα σ’ένα κηροπήγιο από τσιμέντο στεγάζεται ένα κερί που το άρωμά του ανακαλεί αναμνήσεις και δημιουργεί αισθήματα. Βαρύ και στιβαρό, συνοδεύει τις βραδιές τόσο μέσα στο σπίτι όσο και έξω εκεί που το πιάνει ο αέρας. Η πορώδης επιφάνεια του επιτρέπει στο κερί να “λαδώσει” το τσιμέντο και να “ποτίσει” με άρωμα το δοχείο ώστε να αντανακλά μυρωδιές ακόμα κι όταν το κερί είναι σβηστό

Βιομηχανικός αέρας κατευθείαν από τα νεοϋορκέζικα λοφτ, ιδιαίτερος και κομψός πνέει τόσο στους επαγγελματικούς χώρους όσο και στα σπίτια μας και τα κηροπήγια από τσιμέντο δεν μπορούν να λείπουν. Χάρη στο γήινο χρώμα τους, την λιτή και απέριττη γραμμή τους, το δέσιμο τους με τον lofty χώρο, δίνουν ακατέργαστη γοητεία στη διακόσμηση, ατημέλητη, primitiv και sauvage διάσταση.

Αφαιρετικό και επιβλητικό, «βαρύ» αλλά αέρινο, «σκληρό» τσιμέντο και «μαλακό» κερί: ένας εκρηκτικός συνδυασμός

ΛΙΤΗ, ΑΠΕΡΙΤΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Ιδανική επιλογή για χώρους που ξεχωρίζουν για το minimal design τους!

shop.nancyscandles.gr

Κάντε τις αγορές σας με ασφάλεια στο https://shop.nancyscandles.gr/